Εξειδικευμένη ορθοδοντική ενηλίκων

Η ορθοδοντική ενηλίκων καθιστά κάποιες επιπλέον διαγνωστικές μεθόδους απαραίτητες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διόρθωση μιας ορθοδοντικής ανωμαλίας και η απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου δεν είναι θέμα ηλικίας τη σήμερον ημέρα. Με την σύγχρονη ορθοδοντική η δημιουργία ενός ελκυστικού χαμόγελου έχει γίνει εφικτή. Εργαζόμενοι άνθρωποι και ενήλικες με κοινωνική ζωή ψάχνουν μια λύση να διορθώσουν τη στραβή θέση των δοντιών τους με έναν αόρατο τρόπο.

Πριν την έναρξη της θεραπείας με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας γίνεται διαγνωστική ανάλυση των εκμαγείων του ασθενούς, ανάλυση των φωτογραφιών και των ψηφιακών ακτινογραφιών. Επιπλέον γίνεται διαγνωστική ανάλυση της κροταφογναθικής άρθρωσης, δηλαδή της άρθρωσης που συνδέει την γνάθο με το κεφάλι και με το υπόλοιπο σώμα μας κατ’ επέκταση και εντοπίζονται τυχόν προβλήματα που μας δημιουργούν πονοκεφάλους, σφίξιμο δοντιών προερχόμενοι από το stress και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Επιπλέον σε ενήλικες ασθενείς μετά από μία ορθοδοντική θεραπεία μεγάλη σημασία δίνεται στη συγκράτηση και διατήρηση του αποτελέσματος. Μετά λοιπόν την ενεργή φάση της ορθοδοντικής θεραπείας, ο ασθενής ελέγχεται ανά τακτά διαστήματα για να επιβεβαιωθεί η σταθερότητα του αποτελέσματος και σε περιπτώσεις ενηλίκων που χρειάζονται τη μέγιστη συγκράτηση όπως π.χ σε περιπτώσεις που το ορθοδοντικό πρόβλημα συνυπάρχει με προηγούμενη περιοδοντίτιδα τότε εφαρμόζεται συγκρατητήρας που παρέχει την ασφάλεια για διατήρηση της νέας θέσης των δοντιών για μια ζωή.