Μοντέρνα Ορθοδοντική επιτέλους χωρίς εξαγωγές δοντιών

Υπάρχει η αντίληψη ότι για να ισιώσουν τα στραβά δόντια θα πρέπει να προβούμε στην εξαγωγή 2-4 μονίμων δοντιών. Μπορούν άραγε να ισιώσουν τα δόντια μας χωρίς να χρειαστεί να θυσιαστούν υγιή δόντια;

Οι καινούριες τεχνολογίες στον τομέα της Ορθοδοντικής επιτάσσουν την αποφυγή εξαγωγών μονίμων δοντιών όταν αυτές δεν είναι απαραίτητες. Η θυσία υγιών δοντιών δε συμβαδίζει με τη σύγχρονη ιατρική που προωθεί την πρόληψη.

Ο σχεδιασμός της ορθοδοντικής από μικρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η έναρξη της ορθοδοντικής στην ηλικία που το παιδί αναπτύσσεται και οι γνάθοι διαμορφώνονται, οδηγεί σε ανάπτυξη στην επιθυμητή κατεύθυνση των γνάθων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φύση προς όφελος μας αν ξεκινήσουμε έγκαιρα την ορθοδοντική.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η έγκαιρη επίσκεψη σε ορθοδοντικό και ο σχεδιασμός εξαγωγής παιδικών δοντιών στον κατάλληλο χρόνο μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή εξαγωγών μονίμων δοντιών.

Στην ορθοδοντική ενηλίκων η χρησιμοποίηση καινούριων ορθοδοντικών μηχανημάτων συντελεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Άρα οι εξαγωγές μπορούν να αποφευχθούν με τον κατάλληλο έλεγχο και σχεδιασμό της θεραπείας σύμφωνα με τις σύγχρονες παγκόσμιες κατευθύνσεις!