Βιογραφικό

Η ορθοδοντικός Μαρία Τσιμπούκη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητα της στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο Carl Gustav Carus University στη Dresden της Γερμανίας δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές στην Ορθοδοντική, από όπου απέκτησε τον τίτλο της ειδικού Ορθοδοντικού, Fachärztin für Kieferorthopädie.

Στην κλινική Dr. Fricke & Ritschel στο Dortmund της Γερμανίας εφάρμοσε όλες τις εξελιγμένες τεχνικές ορθοδοντικής θεραπείας ενηλίκων που περιελάμβανε τη γλωσσική τεχνική, invisalign, clear aligner, θεραπεία ασθενών με διαταραχές κροταφογναθικής άρθρωσης (tmj), θεραπεία ορθοδοντικών περιστατικών σε συνδυασμό με γναθοχειρουργική. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Carl Gustav Carus University και κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της έκανε διαλέξεις σε φοιτητές συμμετέχοντας στη θεωρητική και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής.

Υπήρξε μέλος της θεραπευτικής ομάδας περιστατικών με Γναθοπροσωπικές σχιστίες στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο. Είναι πιστοποιημένη ορθοδοντικός στη μέθοδο Clear aligner (διαφανείς νάρθηκες). Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών ορθοδοντικών εταιρειών.